Drugi bolje znaju

Šta je to u ljudima da se miješaju u tuđe veze uvijek misleći da sve znaju bolje od njih, a da pritom nemaju nikakav uvid u stvari. Imamo hipotetičke situacije (ne i nemoguće):

– On 20, ona 30. Svi osuđuju. Prevelika razlika u godinama, šta vidiš u njoj kad neće moći ni da ti rađa, vrlo brzo neće ni biti zgodna. Nije li te sramota da šetaš sa njom bilo gdje?
– Ona 20, on 40. Svi osuđuju. Može otac da ti bude, pedofilija (iako nije), s njim je samo zbog para, iskoristiće ga i čim ostari ona će da nađe mlađeg i zgodnijeg, a ovog će ostaviti. Garant joj je sponzor (sugar daddy).
– Ona viša od njega za 5 cm. Kako ti nije glupo da je djevojka viša od tebe? Zar se ne osjećaš manjim muškarcem zbog toga, kao neko dijete si pored nje?
– Imala ih nekoliko, jednom hoe, always hoe, napraviće mu rogove.
– Nevina, udala se i patrijarhalno vaspitana. Osude nekih feministkinja. Ona još nije iskusila svijet, nije se provela, zarobila se da služi mužu i da mu bude fabrika za rađanje djece. Jadnica je izmanipulisana. Prevariće ga ona kasnije kad poželi nešto novo.

Suština ostaje ista. Svi misle da znaju najbolje i nekada otvoreno kritikuju tu vezu (brak). A šta ako su se to dvoje našli i dijele iste poglede na svijet i zapravo mogu uspjeti. Medjutim, pod uticajem društva oni pomisle da to što im se govori jeste istina i pokleknu pred pritiskom i sve se to raspadne.

8 komentara

  1. Mislim da niko van veze ne moze biti razlog za uništenje veze.
    Svako može da misli i priča šta hoće, ne treba očekivati odobrenje i ovacije zbog nečeg što se tiče mene i mojih odluka.
    Mene nikada nisu zanimala tudja mišljenje niti su mi smetala, mislim, općenito za sve.

Komentariši